VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Localitatea din Moldova cu cea mai scăzută prezență la vot

Localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Pocrovca, raionul Dondușeni, unde până la ora 12.00 s-a înregistrat o rată de participare de circa 54%. La polul opus este localitatea Salcia din raionul Taraclia, unde s-au prezentat la urne 0,18 % dintre alegători.

Potrivit datelor prezentate de către Comisia Electorală Centrală, în municipiul Chișinău au votat, până la ora 12.00, 14,3 % dintre alegători. Cei mai activi sunt alegătorii din sectorul Botanica al capitalei, unde au votat peste 18 mii de alegători (13,45%), scrie IPN. La polul opus, se află sectorul Buiucani, unde au votat circa 12,63% dintre alegători.

În municipiul Bălți s-a înregistrat o prezență de 14,15 % dintre cei incluși în listele electorale.

Până la ora 12.00, la cele peste 1 950 de secții de votare s-au prezentat aproape jumătate de milion din votanți. Cifra reprezintă 17,89% din cetățenii cu drept de vot înscriși pe listele electorale.

Astăzi la urnele de vot sunt așteptați peste 2,7 milioane de alegători. Alegerile în circumscripție sunt considerate valabile dacă la ele participă cel puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Secțiile de votare sunt deschise între 07.00 și 21.00.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.