VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Litvinenco, despre sancțiunile impuse de SUA: Nu oricine ajunge să fie inclus în ”Lista Magnițky”, ci doar cei mai mari infractori

Sancțiunile internaționale impuse ieri de SUA în privința lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor trebuie transpuse în legislație, dar și în acțiunile autorităților noastre. De această opinie este ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.

Sancțiunile internaționale impuse ieri de SUA trebuie transpuse în legislație, dar și în acțiunile autorităților noastre. Toate fără nicio excepție. Ca literă și ca spirit. Or, ar fi absurd ca persoanele sancționate să nu poată utiliza, de exemplu, proprietățile și activele pe teritoriul SUA și a unui șir numeros de alte state, dar s-o facă nestingherit în țara noastră. Și această transpunere trebuie făcută foarte repede. Și va fi făcută”, a scris Litvinenco.

Totodată, ministrul a subliniat că pentru fărădelegile săvârșite, infractorii trebuie să răspundă.

”În același timp, toată lumea, dar mai ales actorii din domeniul justiției, trebuie să înțeleagă foarte clar un lucru. Nu oricine ajunge să fie inclus în ”Lista Magnițky”. Ci doar cei mai mari infractori. Pentru fărădelegile săvârșite trebuie să vină sancțiunea. Prin urmare, orice tergiversare nejustificată a examinării cauzelor infractorilor sancționați internațional, pe lângă faptul că va fi taxată încă o dată de societate, nu va putea fi interpretată altfel decât complicitate cu infractorii și cu crimele lor”, a mai scris ministrul.

Amintim că, în seara zilei de miercuri, 26 octombrie, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a anunțat că fugarul și oligarhul Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au fost incluși pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii și li s-a interzis intrarea în SUA, iar activele acestora din SUA au fost blocate.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.