VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, anunță că 700 de mii de militari ruși luptă în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri la televiziune că aproape 700.000 de militari participă în prezent la ofensiva din Ucraina, potrivit AFP, citat de Hotnews.

„Avem aproape 700.000 de oameni în zona operațiunii militare speciale”, a declarat Putin, folosind termenul oficial pentru invazia militară lansată în februarie 2022, în timpul unei întâlniri televizate cu soldați decorați pentru faptele lor de arme.

În decembrie, președintele rus a dat o cifră de 617.000 de oameni implicați în operațiune.

Acest anunț intervine după ce Rusia a lansat în luna mai o vastă ofensivă în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei.

Rusia nu menționează pierderile umane suferite în operațiunea sa din Ucraina.

Cea mai recentă cifră, în septembrie 2022, era de 5.937 de soldați uciși în luptă.

Dar o serie de analize independente, precum și cele ale serviciilor de informații occidentale, estimează că aceste pierderi se ridică cel puțin la câteva zeci de mii.

Cu toate acestea, Rusia are avantajul cifrelor pe linia frontului, în timp ce Ucraina se străduiește să se mobilizeze după mai mult de doi ani de lupte mortale și devastatoare.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat pierderile militare ale țării sale în februarie la 31.000 de morți.
Vineri, Vladimir Putin a pus drept condiție pentru discuții o capitulare de facto a Ucrainei, în ajunul unui summit în Elveția consacrat modalităților de obținere a păcii, de la care Rusia este exclusă.

Președintele ucrainean a respins ceea ce el a considerat a fi un „ultimatum” în stil hitlerist.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.