VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liderul de la Kiev, despre sprijinul occidental pentru Israel: Dronele deasupra Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că cerul european ar fi putut să beneficieze de același nivel de protecție precum cea primită de Israel în ultimele zile, în contextul atacului Iranului, dacă Ucraina ar fi fost sprijinită pe deplin de partenerii săi în interceptarea dronelor şi rachetelor, relatează News.ro.

„Întreaga lume a fost martoră la acţiunea aliaţilor în cerul Israelului şi al ţărilor vecine. Aceasta a demonstrat cât de cu adevărat eficientă poate fi unitatea în apărarea împotriva terorismului atunci când se bazează pe o voinţă politică suficientă. Israelul, Statele Unite, Regatul Unit, Franţa şi Iordania au acţionat împreună şi cu eficienţă maximă. Împreună, au împiedicat teroarea să prevaleze. Şi lucrează împreună, şi în coordonare cu alţii, pentru a preveni o nouă escaladare”, a spus liderul de la Kiev în mesajul său zilnic adresat națiunii.

El a amintit, în acest context, că ”Israelul nu este membru NATO, astfel încât nu a fost necesară nicio acţiune, cum ar fi declanşarea articolului 5. Şi nimeni nu a fost târât în război. Pur şi simplu au contribuit la protejarea vieţii umane”. „Shahed-urile din cerul Ucrainei sună identic cu cele de deasupra Orientului Mijlociu. Impactul rachetelor balistice, dacă nu sunt interceptate, este acelaşi peste tot. Cerul european ar fi putut beneficia de acelaşi nivel de protecţie cu mult timp în urmă dacă Ucraina ar fi primit un sprijin deplin similar din partea partenerilor săi în interceptarea dronelor şi rachetelor. Teroarea trebuie învinsă complet şi peste tot, nu mai mult în unele locuri şi mai puţin în altele”, mai spus Zelenski.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.