VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liceul „Liviu Deleanu”, distrus parțial de un incendiu, și-a redeschis sălile pentru elevi

Elevii de la Liceul „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani al Capitalei au revenit azi sălile de clasă. Șeful adjunct al Direcției Educație a Capitalei, Andrei Pavaloi, a declarat că până la mijlocul lunii mai, elevii vor primi mâncare la pachet, întrucât în blocul alimentar încă sunt necesare de realizat unele lucrări de reabilitare, în urma incendiului din 5 aprilie.

„Astăzi, 22 aprilie, a fost reluat procesul de învățământ. Pe parcursul ultimelor 2 săptămâni au fost întreprinse mai multe măsuri pentru a ne asigura că elevii revin în siguranță la ore. Au fost aerisite încăperile, au fost curățați pereții. Au fost executate lucrări curente de vopsire a tuturor spațiilor care au avut de suferit. A fost blocat accesul către spațiile administrative care au avut cel mai mult de suferit. Ele vor fi reparate în cel mai scurt timp. Ce ține de alimentare: pentru perioada imediat următoare copiii vor primi alimentație la pachet, cât au învățat la distanță, tot au primit mâncare la pachet. Noi ne vom strădui să aducem în ordine toate spațiile”, a precizat Andrei Pavaloi.

Incendiul de la Liceul „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani al Capitalei a fost provocat de abateri admise în timpul unor lucrări de sudură. Constatarea a fost făcută de IGSU.

Amintim, incendiul a izbucnit în 5 aprilie, în demisolul instituției. În urma arderii au fost evacuate aproximativ 1900 de persoane, iar în misiunea de lichidare a incendiului au participat 60 de salvatori și pompieri cu 10 unități de tehnică. Datorită mobilizării eficiente a corpului didactic și a responsabililor din cadrul instituției de învățământ, nici o persoană nu a avut de suferit.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.