VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Liceenii ruși urmează să învețe în noul an şcolar pilotarea dronelor de luptă

Elevii ruşi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani urmează să fie formaţi de la începutul noului an şcolar, în folosirea dronelor de luptă, pentru a fi pregătiţi de „o eventuală confruntare cu inamicul”, se arată în programa publicată de către Ministerul rus al Educaţiei, relatează AFP, citat de News.ro.

Potrivit programei școlare, adolescenții ruşi vor putea să se familiarizeze cu „mijloacele de utilizare militară a dronelor” şi felul în care „să desfăşoare misiuni de recunoaştere cu ajutorul unei drone”.

După studierea Ei vor avea totodată posibilitatea ”să desfăşoare acţiuni concrete de pilotarea dronelor” şi să înveţe moduri de contracarare a ”dronelor adversarului”.

Această formare – care exista în epoca sovietică – dar a căzut în desuetudine a fost relansată la începutul noului an şcolar 2023-2024. Ea prevede o familiarizare cu armament de război ca puşca de asalt Kalaşnikov şi prevede cel puţin 140 de ore de cursuri.

„Introducerea unei astfel de materii în şcoli va permite pregătirea sistematică a cetățenilor în vederea unei eventuale confruntări cu inamicul”, justifica în noiembrie 2022 parlamentarul Serghei Mironov, autorul iniţiativei, potrivit sursei citate.

Dronele sunt folosit masiv în Războiul din Ucraina, de către ambele tabere, iar teritoriul rus este vizat aproape în întregime de atacuri de acest tip.

De la începutul războiului, în şcolile ruseşti au fost introduse mai multe inițiative menite să inoculeze patriotism şi să răspândească un discurs anticoccidental.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.