VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Volodimir Zelenski, întrevedere la Atena cu Maia Sandu: Contracararea politicii agresive a Kremlinului, printre subiectele abordate

Președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit la Atena cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Potrivit Președinției Ucrainei, cei doi șefi de stat au vorbit despre cooperarea bilaterală, securitatea regională, contracararea comună a politicii agresive a Kremlinului și a influenței hibride rusești.

Totodată, oficialii au discutat despre interacțiunea celor două țări pentru a crea rute alternative pentru exportul de cereale ucrainene după blocarea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră de către Rusia.

Un alt subiect important abordat a fost integrarea europeană a Ucrainei și R. Moldova, dar și provocările comune pentru acest parcurs.

Volodimir Zelenski și Maia Sandu au remarcat dezvoltarea activă a dialogului politic dintre țări și au discutat despre noi contacte, în special despre participarea Republicii Moldova la cel de-al treilea summit al platformei internaționale Crimeea care va avea loc mâine, 23 august, la Kiev.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.