VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La nivel mondial, atacurile cibernetice vor aduce prejudicii de 10,5 trilioane de dolari în 2024

Atacurile cibernetice şi știrile false reprezintă cel mai mare risc la adresa companiilor europene estimat pentru 2024, iar infracţiunile cibernetice vor costa economia globală 10,5 trilioane de dolari anul viitor. Concluzia a fost făcută la reuniunea anuală a Rețelei europene pentru comunicarea crizelor (CCNE), care a avut loc la Munchen, Germania.

Polarizarea socială, creşterea fenomenului știrilor false, pierderea încrederii în autorități și, nu în ultimul rând, atacurile cibernetice formează topul celor mai mari ameninţări pentru companiile europene în 2024, atât din vestul, cât și din estul continentului, transmite news.ro. 

Un specific al companiilor est-europene îl reprezintă impredictibilitatea fiscală şi riscurile mai mari de contagiune în urma războiului din Ucraina.

Pe lângă cele patru ameninţări menționate, scrutinele electorale de anul viitor şi intensificarea discursului extremist sunt îngrijorări împărtăşite de organizaţii indiferent din ce regiune a UE provin. În plus, companiile cu activitate în Europa de Vest semnalează ascensiunea mult prea rapidă a inteligenţei artificiale în raport cu cadrul de reglementare rămas în urmă.

Din această perspectivă, integrarea gestionării riscurilor şi a crizelor cu transformarea digitală este considerată crucială, necesitând coordonarea între diferite departamente şi înţelegerea complexităţii tehnologiei, a datelor şi a mediilor de operare.

CCNE este o asociaţie europeană de companii independente de consultanţă, cu experienţă în prevenirea, gestionarea şi comunicarea crizelor. Prin intermediul reţelei, membrii acesteia îşi pot sprijini mai bine clienţii în situaţia unor crize transnaţionale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.