VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La Moldexpo a fost inaugurată expoziția Moldagrotech Spring

Tehnologii de ultimă oră destinate îmbunătățirii și optimizării operațiunilor agricole sunt prezentate la Moldexpo, unde a fost inaugurată expoziția Moldagrotech Spring 2024. Un accent sporit în acest an este pus pe digitalizarea agriculturii, cu prezentarea Smart Agri Arena, un spațiu dedicat aplicațiilor, soluțiilor digitale și tehnologiilor sofisticate pentru o agricultură de precizie.

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a subliniat importanța vitală a expoziției pentru pregătirea agriculturii moldovenești în ceea ce privește tehnologia și digitalizarea, într-un moment în care Republica Moldova se pregătește pentru aderarea la Uniunea Europeană. „Am ferma convingere că, lucrând împreună, alături de agricultori, importatori și distribuitor, vom reuși să pregătim mediul nostru de afaceri pentru concurență acerbă din  regiunea bazinului Mării Negreˮ, a spus  ministrul.

Carolina Novac, secretar de stat la Ministerul Energiei, a evidențiat importanța valorificării resurselor energetice din biomasa agricolă și deșeurile reziduale, oportunitatea de a utiliza aceste resurse pentru a întări securitatea energetică a țării.

Moldagrotech Spring 2024 adună peste 60 de agenți economici din Republica Moldova, Austria, Italia, Letonia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria. „Vizitatorii expoziției, care sperăm că vor fi mulți, vor avea un bun coraport preț-calitate și vor avea din ce alegeˮ, s-a adresat participanților la eveniment directorul interimar Moldexpo,  Zinaida Popa.

Expoziția cuprinde o ofertă de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, soluții pentru creșterea intensivă a culturilor, îngrășăminte, produse de protecție a plantelor și material semincer. Prezentări de echipamente vor avea loc în toate cele 4 zile de expoziție, până pe 16 martie, oferind o platformă pentru schimb de experiențe și cunoștințe între profesioniști.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.