VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Danemarca, prima țară acționată în instanță pentru exportul de arme către Israel

Mai multe organizații pentru drepturile omului au intentat un proces împotriva Danemarcei, din cauza exportului de arme către Fâșia Gaza. Este vorba despre filialele daneze ale Oxfam, Amnesty, Action Aid și grupul palestinian pentru drepturile omului Al-Haq.

Aceste structuri au anunțat că au intentat un proces și împotriva Poliției Naționale și Ministerului de Interne de la Copenhaga. Cele patru organizații, care cer oprirea exporturilor de arme către Gaza, acuză statul danez de complicitate la genocid.

„Un risc clar ca armele și echipamentele militare pe care Danemarca, direct și indirect, le exportă către Israel să fie folosite pentru a comite crime grave împotriva civililor din Gaza”, au arătat organizațiile.

În contextul situației din Fîșia Gaza, și șeful diplomaţiei europene Josep Borrell susține că înfometarea este folosită ca „armă de război” în regiunea palestiniană. Declarația a fost făcută în timpul unui discurs în Consiliul de Securitate al ONU.

„Această criză umanitară nu este un dezastru natural, nu este o inundaţie sau un cutremur, este provocată de oameni”, a declarat Josep Borrell.

De asemenea, acesta a subliniat importanța ajutorului umanitar pe teritoriul palestinian.

„Când ne uităm la rute alternative de livrare a ajutorului pe mare sau pe calea aerului, trebuie să ne amintim că trebuie să facem acest lucru deoarece ruta obişnuită terestră este închisă. Închisă artificial”, a adăugat demnitarul UE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.