VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ursula von der Leyen efectuează o vizită la Kiev

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, efectuează astăzi, 15 septembrie o vizită la Kiev, capitala Ucrainei, pentru a discuta cu președintele Volodimir Zelenski, despre integrarea Ucrainei pe piața unică a UE și despre modalitatea de a continua „apropierea dintre economiile și popoarele noastre în timp ce Ucraina progresează spre aderare”.

„Sunt la Kiev pentru a treia mea vizită de la începutul răboiului Rusiei. S-au schimbat atât de multe. Ucraina este acum candidată la intrarea în Uniunea Europeană. Voi discuta cu Zelenski și cu Denis Șmîhal cum să continuăm apropierea dintre economiile și popoarele noastre în timp ce Ucraina progresează spre aderare”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Într-o altă postare, Șefa Comisiei Europene a mulțumit Președintelui Volodimir Zelenski pentru premiul Ordinul lui Iaroslav cel Înțelept, precizînd că este o mare onoare și îl acceptă „în numele tuturor cetățenilor UE și ca un simbol al legăturii noastre puternice”.

Aceasta este cea de-a treia vizită pe care o efectuează Președinta Comisiei Europene în Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie.

În aprilie, Ursula von der Leyen a vizitat între altele suburbia kieveană Bucea, la scurt timp după ce au ieşit la iveală presupuse crime de război ruse comise în acea localitate. În iunie, oficialul european s-a întâlnit la Kiev cu Zelenski şi premierul Denîs Şmîhal pentru a discuta despre ambiţiile Ucrainei de aderare la UE.

Recent, Comisia Europeană a semnat patru acorduri sectoriale cu Ucraina, printre care și un nou program de sprijin bugetar în valoare de 500 de milioane de euro, ca parte a promisiunilor anunțate de președinta Ursula von der Leyen în cadrul campaniei ”Stand up for Ukraine”.

În discursul despre starea Uniunii, susținut miercuri 14 septembrie, în fața Parlamentului European reunit în plen la Strasbourg, Președinta Comisiei Europene a avut un mesaj pentru cetățenii din Republica Moldova, Georgia, Ucraina și din țările din Balcanii de Vest menționînd că „Faceți parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi”.

Amintim că la data de 23 iunie, 2022 Republica Moldova și Ucraina au primit statut de țară candidat pentru aderare la UE. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de liderii blocului comunitar, reuniți în cadrul Consiliului European. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.