VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La Chișinău va fi organizată Săptămâna Memoriei Holocaustului

În perioada 22 – 31 ianuarie 2024 în municipiul Chișinău se va desfășura Săptămâna Memoriei Holocaustului. Despre aceasta anunță Primăria Chișinău.

Această săptămână este dedicată conștientizării și sensibilizării tinerilor cu privire la tragedia Holocaustului, marcând astfel Ziua Internațională de comemorare a victimelor acestui eveniment istoric pe 27 ianuarie. Evenimentele desfășurate în cadrul Săptămânii Memoriei Holocaustului au drept scop promovarea valorilor precum toleranța interetnică, dialogul intercultural și combaterea rasismului, antisemitismului și a altor forme de intoleranță. În acest sens, în instituțiile de învățământ, biblioteci, muzee și Centrele de tineret din Chișinău vor avea loc o serie de activități menite să aducă în atenție aceste valori și să comemoreze victimele Holocaustului”, anunță Primăria.

În cadrul Săptămânii Memoriei Holocaustului vor fi desfășurate: conferințe, mese rotunde, vizionarea și discuții în baza filmelor documentare, concursuri de eseuri, flash-moburi, expoziții de desene, expoziții de fotografii, sesiuni de informare, ore de lectură organizate în instituțiile de învățământ, biblioteci, excursii la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, Monumentul Victimelor Ghetoului Evreiesc, distribuirea pliantelor etc.

În data de 22 ianuarie, în instituțiile de învățământ, se va ține un moment solemn de reculegere în memoria victimelor Holocaustului în cadrul primei lecții.

Programul evenimentelor dedicate Săptămânii Memoriei Holocaustului:

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.