VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La Chișinău are loc o nouă reuniune a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

Legislativul găzduiește, astăzi, Reuniunea Adunării Parlamentare a Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene (ICE). La eveniment, care este organizat în format fizic și online, participă reprezentanți ai țărilor membre ICE.

Potrivit Legislativului, discuțiile abordate în cadrul Reuniunii se axează pe sprijinul integrării europene și promovarea dezvoltării durabile a ICE.

„Procesul de integrare europeană este singura soluție pentru asigurarea păcii, a securității și a prosperității economice în regiune. În contextul în care Republica Moldova deține statutul de țară candidat la aderarea la UE, optăm pentru cooperarea cu țările membre ICE și Uniunea Europeană, precum și pentru facilitarea schimbului de experiență”, a declarat  președintele interimar al Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene, Igor Chiriac.

„Obiectivele pe care le avem în cadrul ICE sunt îndreptate spre o cooperare în pace, unirea tuturor eforturilor, iar motto-ul este consecvența și creativitatea. Am făcut tot posibilul ca să promovăm asta și să cooperăm în contextul integrării europene a tuturor țărilor membre ICE, care au acest obiectiv”, a menționat vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi.

„Trebuie să creștem ambițiile noastre ca să ținem pasul cu schimbările istorice la care suntem martori. Vă asigur că Secretariatul ICE este deschis să ofere asistența necesară ”, a adăugat Roberto Antonione, Secretarul general al ICE.

Reuniunea Adunării Parlamentare a Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central Europene este organizată la Chișinău, în contextul în care, în acest an, Parlamentul Republici Moldova deține Președinția ICE. La final, va fi adoptată o rezoluție.

Menționăm că ICE este cel mai vechi şi cel mai mare forum interguvernamental pentru cooperarea regională în Europa Centrală, care promovează cooperarea politică, economică, culturală şi ştiinţifică între statele membre. Obiectivul de cooperare politică a ICE constă în oferirea ţărilor şi instituţiilor acestora o platformă flexibilă de cooperare regională, concentrându-se totodată pe pregătirea lor pentru o viitoare aderare la Uniunea Europeană.

Republica Moldova este membru al Inițiativei Central Europene din anul 1996.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.