VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La Chișinău are loc azi Trilaterala România – R. Moldova – Ucraina. Sunt așteptați miniștrii de Externe de la București și Kiev

Ministerul de Externe va găzdui astăzi la Chișinău cea de-a treia reuniune a Trilateralei Republica Moldova-România-Ucraina la nivelul șefilor diplomațiilor.

La eveniment sunt așteptați miniștrii de Externe de la Kiev și București, Luminița Odobescu și Dmitro Kuleba.

Trilaterala va viza o tematică extinsă, de la cooperarea regională în domeniul energiei și dezvoltarea în comun a unei infrastructuri de transport moderne și reziliente la parteneriate regionale în domeniul combaterii dezinformării.

La încheierea discuțiilor, cei trei oficiali vor susține declarații comune de presă. Briefingul de presă de la MAE este planificat pentru ora 16.00.

Amintim, Trilaterala România – R. Moldova – Ucraina a fost lansată în toamna anului 2022 la inițiativa ministrului de atunci al Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu. Prima reuniune a fost organizată în septembrie 2022, la Odesa, Ucraina. A doua reuniune a Trilateralei s-a desfășurat în aprilie 2023, la București.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.