VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Kremlinul, îngrijorat de avansul trupelor ucrainene pe front, evacuează populația civilă din Herson

Avansul trupelor ucrainene de-a lungul frontului sudic îngrijorează autoritățile de la Kremlin, care se străduiesc să își consolideze controlul asupra zonelor anexate ilegal luna trecută, însă situația din regiunea Herson devine din ce în ce mai dificilă pentru trupele rusești.

Rusia se așteaptă la un contraatac puternic din partea armatei ucrainene, iar guvenatorul numit de Rusia în regiunea Herson a anunțat evacuarea locuitorilor din patru orașe de pe malul estic al râului Nipru. Autoritățile ruse au promis cazare gratuită tuturor celor care vor ține cont de recomandarea de a părăsi Hersonul.

Pe 18 octombrie, Vladimir Saldo, numit de Moscova șef al regiunii Herson: „În aceste condiții, am luat singura decizie care poate reduce riscurile pentru civili. Anunț relocarea voluntară și plecarea pentru locuitorii din regiunile Berîslav, Bilozerka, Velîka Oleksandrivka și Snihurivka. Toate aceste acțiuni vor fi realizate în mod organizat și gratuit. Toți cei care doresc pot rămâne pe malul stâng al regiunii Herson. Unii ar putea dori să se deplaseze chiar mai departe în regiunile rusești.”

În același timp, generalul Serghei Surovikin, comandantul forțelor ruse din Ucraina, a declarat că situația din regiunea sudică și din orașul Herson este tensionată iar inamicul „încearcă în mod continuu să atace pozițiile trupelor rusești”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.