VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Klaus Iohannis: România rămâne un promotor vocal al opțiunii strategice europene a Moldovei

România a fost și va rămâne un promotor vocal al răspunsului european ferm de sprijin al rezilienței și al securității Republicii Moldova. Declarația se regăsește în mesajul transmis astăzi de președintele României, Klaus Iohannis, de Ziua Europei.

”Reuniunea Comunității Politice Europene, care va fi găzduită la Chișinău la 1 iunie, va transmite un mesaj fără echivoc de solidaritate: Europa este alături de cetățenii Republicii Moldova în eforturile lor de a-și apăra opțiunea strategică europeană şi libertatea”, se arată în declarația liderului de la Cotroceni.

Klaus Iohannis a vorbit din nou despre consolidarea eforturilor pentru întărirea securității regionale amenințată de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina.

”Consolidarea securității noastre este, de asemenea, esențială, implicând o cooperare  strânsă pentru creșterea capacităților de apărare, în deplină complementaritate cu NATO, precum și pentru întărirea rezilienței în fața amenințărilor hibride și a celor din spațiul cibernetic. În fața agresiunii ruse, trebuie să menținem fără ezitare sprijinul solid și consistent acordat Ucrainei, eforturi la care România participă activ. Miza strategică este clară: garantarea faptului că retrasarea cu forța a frontierelor dintre state suverane nu poate fi acceptată, nici în Europa și nicăieri în lume”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a mai precizat că securitatea Uniunii Europene înseamnă și o protecție adecvată a frontierelor externe, iar contribuția României la securizarea acestora este larg recunoscută și apreciată la nivel european și nu numai.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.