VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Klaus Iohannis, la doi ani de război: Ezitările în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului

Cei doi ani care se împlinesc mâine de când Rusia a invadat Ucraina au fost marcați de pierderi de vieți omenești, de dramele a milioane de oameni care au fost nevoiți să-și abandoneze casele și de masacre teribile, transmite președintele României, Klaus Iohannis, într-un mesaj citit în cadrul evenimentului de marcare a doi ani de răspuns al României la situația refugiaților din Ucraina.

Liderul de la Cotroceni a subliniat că în condițiile în care războiul continuă este important ca „Europa să rămână unită” și „să continue să furnizeze ajutorul de care Ucraina are nevoie în aceste momente critice”.

„Am fost, în acești doi ani, martori ai unor evenimente devastatoare: bombardamente, familii distruse, civili uciși în mod barbar. Și tocmai aceste imagini ale ororilor comise de Federația Rusă sunt cele care ne obligă să rămânem angajați ferm în sprijinirea necondiționată a Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie”, a declarat Iohannis.

Președintele României a mai adăugat că acum este necesar să fie continuate eforturile de susține a Ucrainei, cât și furnizarea asistenței umanitare refugiaților și integrarea lor. „Trebuie să fim conștienți că ezitările sau întârzierile în privința Ucrainei oferă avantaje agresorului. Să nu lăsăm oboseala să domine, pentru că în astfel de momente este crucial să ne amintim care este obiectivul nostru: protejarea vieții, apărarea valorilor democratice și a libertății”, afirmă Klaus Iohannis.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.