VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kiev: Apărarea aeriană ucraineană protejează România, R. Moldova şi Polonia de rachetele și dronele rusești

Ucraina le-a cerut din nou aliaţilor internaționali să facă „paşi extraordinari şi îndrăzneţi” în vederea furnizării de apărare antiaeriană care să ajute la protecția împotriva valurilor de atacuri ruseşti care au vizat sistemul energetic în ultimele săptămâni, iar unul dintre argumentele aduse de șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, a fost acela că în acest fel sunt apărate şi ţările vecine, inclusiv România și Republica Moldova, de riscul ca rachete sau drone ruseşti să intre în spaţiul lor aerian, scrie News.ro, cu preluare de la Reuters.

„Avem nevoie urgentă de sisteme suplimentare Patriot şi de alte sisteme moderne de apărare aeriană, de arme şi muniţii. Profit de această ocazie pentru a îndemna încă o dată toţi partenerii noştri să ia măsuri extraordinare şi îndrăzneţe. Apărarea antiaeriană ucraineană protejează acum nu numai cerul ucrainean de teroarea aeriană rusă, ci şi pe vecinii din Moldova, România şi Polonia de ameninţarea imediată ca rachetele şi dronele să intre în spaţiul lor aerian”, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, în cadrul unei conferinţe de securitate la Marea Neagră unde a intervenit online.

Ministrul ucrainean a salutat eficienţa sprijinului aliat acordat Israelului în respingerea atacului aerian al Iranului din weekend şi a îndemnat ţările să urmeze acest exemplu şi atunci când este vorba despre Ucraina. „Tot ceea ce cerem de la parteneri, chiar dacă nu puteţi acţiona aşa cum acţionaţi în Israel: daţi-ne ceea ce avem nevoie, iar noi vom face restul lucrurilor”, a spus Kuleba. Aliaţii occidentali au fost reticenţi în a trimite sisteme de apărare antiaeriană suplimentare Kievului, în timp ce Ucraina spune că are nevoie de 26 de sisteme Patriot pentru a acoperi în întregime teritoriul ţării. Germania s-a angajat să livreze încă un sistem Patriot în urma apelurilor venite de la Kiev. Atacurile ruseşti cu rachete şi drone au lovit masiv infrastructura energetică ucraineană de la jumătatea lunii martie și până în prezent, ceea ce a determinat Kievul să lanseze apeluri tot mai disperate pentru ajutor în materie de apărare aeriană.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.