VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Judocanul Denis Vieru și-a menținut statutul de lider în clasamentul mondial

Judocanul moldovean Denis Vieru și-a mentinut statutul de lider, pe parcursul anului 2023, în clasamentul mondial în categoria de greutate de până la 66 kg.

Potrivit Ministerul Educației și Cercetării, sportivul a încheiat anul precedent cu un număr de 6.580 de puncte, în ierarhia mondială, cu 766 de puncte mai mult decât mongolul Baskhuu Yondonperenlei, care e pe locul secund.

Potrivit paginii oficiale a Uniunii Europene de Judo, Denis Vieru este unul dintre “cei mai dinamici și mai interesanți judocani din circuitul mondial de judo”.

În anul 2023, Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Paris, Baku și Tokyo iar cel mai bun rezultat a fost titlul continental adjudecat în premieră la Campionatul European, rezervat seniorilor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.