VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Judecători revoltați de cazul membrului CSM, Iulian Muntean: ”Chiar ne credeți pe toți de proști!”

Cazul membrului CSM, Iulian Muntean, numit în funcție având un dosar penal pe rol, a scandalizat mediul judecătoresc. Magistrata Victoria Sanduța, care anterior nu a trecut evaluările, a criticat dur Comisia Pre-Vetting și pe proaspătul membru al CSM, Iulian Muntean. Judecătoarea este indignată și califică drept jignitoare situația în care Comisia Pre-Vetting nu a putut scoate la iveală existență unui dosar în care este vizat un candidat.

”Cum adică o ditamai comisie care a avut acces la absolut, repet absolut orice informație și instituție în țara asta, cu un ditamai secretariat, cu un ditamai salariu de 63 000 lei pe lună, care a avut acces la toate instituțiile bancare, la secretul bancar, la Poliția de frontieră, la viața privată a candidaților, nu, nu de când au devenit judecători, ci de când s-au născut. Ne aveți de proști?! Nerușinaților, nu aveți măcar decența să recunoașteți că ați greșit!”, a scris judecătoarea Victoria Sanduța.

Magistrata a venit cu critici și la adresa lui Iulian Muntean pe care îl acuză de neprofesionalism pentru faptul că ar fi ascuns faptul că este vizat într-un dosar.

”Adică fiind ditamai membru CSM, pus să decizi soarta justiției din RM, vrei să ne convingi că fiind jurist profesionist, ditamai doctor în drept ați stat liniștit și nu v-ați interesat de soarta unei învinuiri penale la adresa dvstră?! Chiar ne credeți de proști pe toți?! Ați stat 5 ani și fără să aveți vreun act pe caz, ați considerat că acuzația s-a evaporat de la sine?!”, mai adaugă judecătoarea.

Cu o reacție pe Facebook a venit și Cristina Ciubotaru, care a deținut anterior funcția de șef adjunct al CNA. Ea a luat în derâdere situația în care a ajuns Muntean, dar și cei care îl susțin.

„Spune-mi cine ți-i prieten și îți sic cine ești tu. Iulian Munteanu, profesor ASEM, propus de majoritatea parlamentară pentru funcția de membru al CSM, duce azi făclia integrității în întunericul justiției corupte, dar și greul unei învinuiri care i-a fost înaintată pentru acte de corupție. În acest efort neomenesc o mână de ajutor nesperat îi este generos întinsă de Ion Guzun și Olesea Stamate”, a comentat Cristina Ciubotaru.

Amintim, Comisia de evaluare a candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii nu a fost informată despre faptul că proaspătul membru al CSM, Iulian Muntean, este vizat într-un dosar penal. 

Iar Iulian Muntean a scris, ieri, pe o rețea socială, că dosarul este „fabricat la comanda regimului Plahotniuc, ca fiind o metodă de intimidare a persoanelor înainte de alegeri”. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.