VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CNA, precizări privind calitatea de învinuit a noului membru a CSM, Iulian Muntean

Centrul Național Anticorupție confirmă că noul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iulian Muntean, are calitatea de învinuit într-o cauză penală.

Într-o precizare remisă presei, CNA menționează că la data de 19 septembrie a informat Comisia Pre-Vetting despre acest dosar penal.

„În rezultatul verificării suplimentare a candidaților non-judecători la funcția de membri în Consiliul Superior al Magistraturii, Centrul Național Anticorupție a informat imediat Comisia Pre-vetting acele date suplimentare care au devenit cunoscute în data de 19 septembrie. În acest context, CNA a confirmat Comisiei Pre-Vetting calitatea de învinuit al membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală, inclusiv și faptul că aceste date nu au fost posibil de identificat anterior din motivul lipsei punerii la evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI”, informează CNA.

Menționăm că astăzi, într-un comunicat remis presei, Comisia de evaluare a candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii a precizat că nu a fost informată despre faptul că proaspătul membru al CSM, Iulian Muntean, este vizat într-un dosar penal.

Amintim, în data de 7 septembrie, Iulian Muntean și Lucia Popescu au fost desemnați de către Parlament în funcția de membru al CSM. În această săptămână, însă, în spațiul public au apărut informațiile potrivit cărora Iulian Muntean este vizat într-un dosar penal inițiat de Procuratura Anticorupție încă în 2018. Este vorba de cazul lectorilor de la ASEM, în urma căruia mai mulți angajați ai instituției au fost puși sub urmărire penală.

Ieri, pe o rețea socială, Iulian Muntean a scris că dosarul este „fabricat la comanda regimului Plahotniuc, ca fiind o metodă de intimidare a persoanelor înainte de alegeri”. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.