VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Joe Biden, cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, împlinește 81 de ani

Președintele american Joe Biden împlinește astăzi 81 de ani, fapt care va atrage probabil atenția asupra statutului său de cea mai în vârstă persoană care a ocupat vreodată Biroul Oval, sondajele de opinie arătând că americanii sunt îngrijorați că este prea bătrân pentru postul pentru care încearcă să fie reales în 2024, relatează Reuters.

Biden s-a adresat celor care sunt îngrijorați că este prea bătrân pentru rigorile Casei Albe cu umor, încercând să-i convingă pe alegători că vârsta și experiența de peste o jumătate de secol în viața publică reprezintă un atu în abordarea problemelor SUA.

„Știu că am 198 de ani”, a glumit Biden în luna iunie.

Dacă va fi reales, Biden va avea 86 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat. Republicanul Ronald Reagan, care deținea anterior recordul de cel mai în vârstă președinte american, și-a încheiat al doilea mandat de patru ani la vârsta de 77 de ani, în 1989.

Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, este favorit pentru nominalizarea republicană pentru a contracandida împotriva lui Biden în 2024, deși niciunul nu a fost nominalizat oficial de partidul său.

Într-un sondaj Reuters de la jumătatea lunii septembrie, alegătorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la vârsta lui Biden și la aptitudinea sa pentru funcție. Astfel, 77% dintre respondenți, inclusiv 65% dintre democrați, au declarat că Biden este prea bătrân pentru a fi președinte, în timp ce doar 39% au spus că actualul lider de la Casa Albă este suficient de ager mental pentru președinție.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.