VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Jizdan scapă basma curată: Dosarul în care era cercetat pentru îmbogățire ilicită, clasat

Dosarul în care ex-ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, era cercetat pentru pentru îmbogățire ilicită și fals în declararea averii a fost clasat.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că cercetarea a fost inițial refuzată în 2021, de Procuratura municipiului Chișinău, iar ulterior, în vara anului 2022, Procurorul General interimar a constatat omisiuni în activitatea procurorilor municipali, a anulat acel refuz și a dispus reluarea urmăririi penale, de către procurorii PCCOCS.

În octombrie 2022, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a anulat pornirea urmăririi penale, iar procurorii PCCOCS au contestat-o la Curtea de Apel Chișinău. Totuși, Curtea a menținut hotărârea judecătorească, cu titlu irevocabil, ceea ce face imposibilă continuarea urmăririi penale în privința fostului ministru, cercetat anterior cu respectarea drepturilor procedurale și asigurarea prezumției nevinovăției într-un dosar de îmbogățire ilicită și fals în declararea averii”, precizează PCCOCS.

Potrivit portalului anticorupție.md, fostul ministru de Interne şi deputat PDM, Alexandru Jizdan, a obţinut în anul 2021 1.500.000 de lei după ce a vândut un imobil unei persoane fizice, însă fostul funcţionar nu a raportat niciodată vreun bun la acest preţ.

Comparativ cu Declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2020, în Declaraţia pentru anul 2021 nu se mai regăseşte terenul cu suprafaţa de 28 de ari de pe malul Nistrului, în satul Molovata raionul Dubăsari. În 2020, Jizdan a raportat terenul respectiv la preţul de 3.278 de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.