VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jens Stoltenberg, la baza militară de la Ramstein: „Ucraina va deveni membră NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reafirmat vineri, 21 aprilie, că Ucraina se va alătura alianței militare, adăugând că toți aliații NATO sunt de acord că țara trebuie să fie membru fără a oferit o dată exactă când s-ar putea întâmpla acest lucru, scrie CNN.

Stoltenberg a făcut aceste afirmații în fața presei înainte de o reuniune a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, condus de SUA, care are loc vineri la baza militară americană Ramstein, în Germania

Toți aliații NATO sunt de acord ca Ucraina să devină membru NATO, dar principalul obiectiv acum este, bineînțeles, cum să ne asigurăm că Ucraina va învinge”, a declarat Stoltenberg.

„Când războiul se va încheia, trebuie să ne asigurăm că istoria nu se repetă, că Rusia nu este capabilă să continue să atace și să pornească din nou un război împotriva Ucrainei și să continue să amenințe securitatea europeană”, a spus el.

Joi, 20 aprilie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a efectuat o vizită neanunțată în capitala Ucrainei, Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Cei doi au discutat despre asistența NATO pentru Ucraina, iar Zelenski a acceptat invitația sa de a participa la summitul NATO din Lituania care va avea loc în iulie.

Cu o zi înainte de reuniunea Grupului de contact pentru apărare din Ucraina, care are loc vineri, 21 aprilie, în Germania, Stoltenberg a declarat că se așteaptă ca aliații și partenerii NATO să anunțe un sprijin suplimentar pentru Ucraina.

„Avem nevoie de muniție, avem nevoie de piese de schimb, avem nevoie de combustibil, avem nevoie de toată susținerea pentru a ne asigura că toate sistemele care se află acolo (n.red. pe frontul din Ucraina) produc efectul pe care ar trebui să îl producă”, a spus Stoltenberg.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.