VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Broșă, suvenire, tablouri și cărți: Ce cadouri a primit Maia Sandu în primele trei luni ale anului curent

Președinția R. Moldova a publicat lista cadourilor protocolare primite de președinta țării, Maia Sandu, în primul trimestru al anului 2023, perioada ianuarie-martie. Conform listei, șefa statului a primit în dar o broșă de argint placată cu aur, o figurină din porțelan, fructieră din cristal, o farfurie din oțel inoxidabil, suvenire, tablouri și cărți.

Potrivit listei, cel mai scump cadou, în valoare de 6 150 de lei, este o figurină din porțelan, care reprezentă doi dansatori, oferit de Tomasz Grodzki, mareșal al Senatului Republicii Polone.

De asemenea, șefa statului a primit în dar o broșă de argint placată cu aur, împodobită cu smalț și perle care valorează 6 000 de lei. Cadoul a fost oferit de președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, în contextul vizitei oficiale la Chișinău.

Potrivit Președinției, în cadrul vizitei de lucru a șefei statului la București, prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, i-a dăruit președintei Maia Sandu o vază de „sticlă exclusivă”, realizată manual în stilul Émile Gallé, în valoare de 5 900 de lei.

Președinta a mai primit în dar o fructieră din cristal de Bohemia în valoare de 1345 de lei. Darul a fost oferit de președintele Republicii Cehe, Miloš Zeman.

Pe parcursul primelor trei luni ale anului curent, Maia Sandu a mai primit în dar mai multe suvenire, tablouri, cărți, un colaj de fotografii pe pânză, o farfurie din oțel inoxidabil, o gravură handmade și altele.

Astfel, președinta Maia Sandu a primit 20 de cadouri care au fost trecute în proprietatea Aparatului Președintelui R. Moldova.


Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.