VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jens Stoltenberg, după întrevederea cu Viktor Orban: Budapesta nu va bloca asistența NATO pentru Ucraina

Ungaria nu va bloca asistența NATO pentru Ucraina, dar nici nu va participa la viitoarele eforturi ale NATO de a-şi consolida ajutorul pentru această țară. Despre aceasta a anunțat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe comune cu premierul ungar Viktor Orban.

Potrivit lui Stoltenberg, în cadrul întrevederii cu Orban, s-a convenit asupra unui mecanism conform căruia NATO nu ar folosi resursele maghiare atunci când acordă asistență Ucrainei.

„Mă bucur că astăzi prim-ministrul și cu mine am aprobat o modalitate ca Ungaria să nu participe la sprijinul NATO pentru Ucraina. Niciun personal maghiar nu va participa la această activitate și nu vor fi folosite fonduri maghiare pentru a susține această țară. Totodată, Viktor Orban m-a asigurat că Ungaria nu se va opune acestor eforturi și va permite altor aliați să meargă mai departe”, a declarat Jens Stoltenberg, citat de BBC.

„Ungaria a spus clar în negocierile de astăzi că nu doreşte să blocheze deciziile NATO care, deşi diferă de poziţia ungară, sunt sprijinite de celelalte ţări membre”, a confirmat Orban. El a mai declarat că, la întâlnirea cu Stoltenberg, a subliniat că, în conformitate cu tratatul de constituire a NATO, nu există nicio obligaţie pentru aliaţi să participe la acţiuni în afara teritoriului statelor membre. Ungaria „a primit garanţiile necesare”, a spus Orban, subliniind că ţara sa va rămâne un membru loial şi angajat al Alianţei Nord-Atlantice.

Menționăm că Stoltenberg a sosit la Budapesta înaintea summitului NATO, unde urmează să se discute decizia blocului de a ajuta mai activ Ucraina în opoziția sa față de agresiunea militară rusă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.