VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jasmin, soția fugarului Șor, susținătoare a lui Putin, inclusă de Canada în lista persoanelor sancționate

Șase entități și nouă persoane, între care interpreta rusă Sara Șor, cunoscută cu numele de scenă Jasmin, au ajuns pe lista sancțiunilor impuse de Canada pentru faptul că „ promovează direct războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Potrivit responsabililor Ministerului de Externe din Ottawa, cele nouă persoane și șase entități sunt parte a unei rețele „a cărei intenție este să răspândească narațiuni și propagandă, acestea fiind false, dar prezentate drept opinii ale unor experți”, scrie Adevărul.ro.

În lista menționată figurează interpreta rusă care folosește numele de scenă Jasmin, aceasta fiind căsătorită din septembrie 2011 cu Ilan Șor, oligarhul fugar, acesta fiind aliatul Kremlinului în destabilizarea Republicii Moldova.

„Continuăm să condamnăm în cei mai fermi termeni posibil folosirea de către Rusia a propagandiștilor de război pentru a-și justifica invadarea pe scară largă a Ucrainei”, a declarat ministrul canadian de externe Melanie Joly, transmițând apelul „facem apel la Putin și colaboratorii săi să pună imediat capăt acestei invazii nejustificate a Ucrainei”.

Alte persoane vizate de Canada în noul pachet de sancțiuni includ un număr de oameni din domeniul științei politice și istorici ruși. Printre acestea se numără președintele Societății Ruse de Istorici și Arhiviști, Aleksandr Chubaryan, și președintele Consiliului pentru Afaceri Internaționale din Rusia, Igor Ivanov, un fost ministru de externe.

Iar printre entitățile vizate de sancțiuni sunt ziarele Izvestia, Parliamentskaya Gazeta, instituția de presă în limba engleză Russia Beyond și canalul REN TV. Aceste persoane și entități încearcă să legitimeze invazia rusă a Ucrainei, a spus Ministerul de Externe al Canadei.

În luna iunie, șapte moldoveni, între care oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc și oligarhul prorus Ilan Șor, s-au ales cu sancțiuni impuse de autoritățile din Canada pentru legăturile lor cu Kremlin, acțiuni menite să contracareze eforturile Rusiei de a destabiliza Republica Moldova.

Era pentru prima dată când autoritățile din Canada impuneau sancțiuni pentru ,,colaboratorii ruși din Republica Moldova”, acțiunile reprezentând angajamente anunțate de premierul Justin Trudeau în timpul întrevederii sale cu președinta Maia Sandu, în luna mai. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.