VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Japonia oferă R. Moldova un credit de 100 de milioane de dolari: Cum vor fi folosiți banii

Japonia va oferi Republicii Moldova un credit preferențial în valoare de circa 100 de milioane de dolari pentru realizarea Proiectului „Politici de dezvoltare întru redresarea economică”.

Potrivit Guvernului, finanțarea se va realiza în cadrul Programului de Dezvoltare și Redresare Economică.

Obiectivul acestuia este de a susține reformele și politicile Guvernului prin atenuarea impactului războiului din Ucraina asupra refugiaților și gospodăriilor, precum și prin asigurarea rezilienței și sporirii competitivității țării noastre.

În acest sens, Guvernul a aprobat, la inițiativa Ministerului Finanțelor, proiectele de hotărâre privind inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, precum și a Acordului cu Guvernul Japoniei privind acordarea unui împrumut. Acesta va fi oferit pentru o perioadă de 40 de ani, inclusiv o perioadă de grație de 10 ani. 

Suma urmează a fi recepționată prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), urmând a fi debursată pe parcursul anului curent, după intrarea în vigoare a Acordului.

Decizia Guvernului nipon de a acorda Republicii Moldova acest împrumut concesional a fost anunțată în cadrul conferinței liderilor G7 din 24 februarie curent. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.