VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Janis Mazeiks: R. Moldova exportă în UE de 13 ori mai mult decât în Rusia

Republica Moldova exportă în UE de 13 ori mai mult decât în Rusia. Acest lucru se datorează nu doar Uniunii Europene, dar și Federației Ruse care u respins exportatorii din Republica Moldova. Afirmația a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

 „Mulți spun că Rusia este în continuare un partener important pentru Republica Moldova, însă, dacă ne uităm la cifre, exporturile către UE sunt de 13 ori mai mari decât exporturile Republicii Moldova către Rusia. Nu este doar meritul UE, se datorează, în mare parte, pașilor întreprinși de Federația Rusă, în ultimii ani, respingând, exportatorii din Moldova. Dacă îmbunătățiți standardele veterinare în producerea agricolă vor fi corespunzătoare celor din UE și, evident va fi o deschidere către aceste piețe”, a menționat Janis Mazeiks în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova.

Potrivit datelor Delegației UE în Republica Moldova, exporturile de mărfuri moldovenești către Uniunea Europeană au crescut anul trecut cu 32,3% comparativ cu anul 2021, ajungând la peste 2,5 miliarde de dolari SUA. De asemenea, a crescut și numărul de companii care exportă către UE, numărul acestora a ajuns la 2044, față de 1.860 în 2021.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.