VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Își propun să combată acțiunile de destabilizare. Fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, a lansat inițiativa „Cetățeni pentru Europa”

În calea spre aderarea la blocul comunitar, Republica Moldova se confruntă cu provocarea dezinformării și propagandei care încearcă să submineze viitorul european al țării. Este declarația fostului ministru de Externe, Nicu Popescu, care a lansat astăzi inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa”. Grupul își propune să promoveze aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și să creeze o societate rezistentă la manipulare.

„Din păcate, asistăm la eforturi sistematice de a ne dezbina și destabiliza țara noastră. Acestea au atins cote alarmante și, evident, nu putem privi cu indiferență la aceste tendințe și tentative de a ne dezbina. Avem ferma convingere că majoritatea cetățenilor țării noastre, majoritatea absolută a concetățenilor noștri, sunt și pot, în continuare, da dovadă de unitate. Suntem uniți în dorința noastră de a menține și consolida pacea în Republica Moldova, prosperitatea și libertatea noastră a tuturor”, a declarat membrul fondator al inițiativei „Cetățeni pentru Europa”, fostul ministru Nicu Popescu, citat de Moldova1.

La eveniment au fost prezente și două nume răsunătoare care ne fac cunoscută țara la nivel global: soprana Valentina Naforniță și prima campioană mondială la lupte din istoria țării, Irina Rîngaci.

„Avem foarte mult de oferit. Noi putem face Republica Moldova vizibilă pe harta europeană, respectiv, și pe cea mondială. Sunt aici pentru a-mi folosi vocea, de data aceasta, în scop civic, pentru a spune un mesaj direct: Oamenii din țara noastră merită o viață mai bună, copiii de aici merită o educație culturală, muzicală, artistică, colorată și fascinantă. Merită să aibă posibilitatea și libertatea de a se integra în amalgamul de culturi europene”, a menționat Valentina Naforniță.

„Până a ridica drapelul la nivel mondial, nu se cunoștea atât de mult despre Republica Moldova. Însă acum mă bucură faptul că adversarele cunosc cine sunt moldovencele. Am ales să mă alătur, din mai multe motive, inițiativei „Cetățeni pentru Europa”. Va milita pentru organizarea, în condiții corecte, a unui referendum pentru aderarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ce va aduce acces îmbunătățit la infrastructura modernă și facilități de antrenament la nivel european și mondial, oportunități de participare la competițiile sportive la nivel european și mondial”, a menționat, la rândul său, Irina Rîngaci.

În cadrul evenimentului de lansare, grupul civic a dat citire unui manifest, prin care cheamă cetățenii la mobilizare pentru a asigura o participare masivă la referendumul privind integrarea europeană din 20 octombrie 2024, dar și pentru a combate dezinformarea și propaganda prin campanii de informare corectă, bazate pe fapte și adevăr, pentru a demasca manipulările care încearcă să submineze viitorul nostru și procesul de integrare europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.