VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Irlanda, Norvegia și Spania vor recunoaște statul palestinian. Israelul condamnă decizia și își recheamă ambasadorii

Norvegia, Spania şi Irlanda vor recunoaşte oficial statul Palestina, au anunţat miercuri premierii celor trei țări, exprimându-şi speranţa că demersul lor va favoriza pacea cu Israelul şi că alte țări le vor urma exemplul.

Membrele UE, Slovenia şi Malta, au anunțat şi ele în ultimele săptămâni că intenționează să recunoască Palestina, argumentând că soluția a două state este esențială pentru o pace durabilă în regiune. 

„Marţea viitoare, la 28 mai, Spania va adopta în consiliul de miniştri (decizia de) recunoaştere a statului palestinian”, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez în prezenţa deputaţilor spanioli. El l-a acuzat pe omologul său israelian Benjamin Netanyahu că pune în pericol soluţia a două state cu politica sa de „durere şi distrugere” din Fâşia Gaza, potrivit AFP, citată de Agerpres.

În replică, Israelul şi-a rechemat ambasadorii din Irlanda şi Norvegia, scrie The Guardian. „Am solicitat rechemarea imediată a ambasadorilor Israelului în Irlanda și Norvegia pentru consultări în contextul deciziilor acestor țări de a recunoaște un stat palestinian. Trimit un mesaj clar și fără echivoc Irlandei și Norvegiei: Israelul nu va rămâne tăcut în fața celor care îi subminează suveranitatea și îi pun în pericol securitatea”, a menționat ministrul de Externe de la Israel.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.