VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ÎPS Vladimir, mesaj de pace și morală de Crăciun celor care „fac dezbinări și sminteli”

Mitropolitul Vladimir a dedicat o parte din Pastorala adresată de sărbătoarea Nașterii Domnului clericilor care au ales să treacă de la Mitropolia Moldovei pate a Patriarhiei Rusiei și să treacă la Mitropolia Basarabiei, parte a Patriarhiei Română. Acesta îi numește „cei care au căzut din ascultarea Bisericii” și citează din spusele sfinților. 

„Anul 2023, fiind lăsat nouă de către Dumnezeu pentru a lucra pacea și mântuirea noastră, dar și a semenilor, a adus cu sine și anumite încercări pentru Biserică și poporul drept-măritor. Cuvântul nostru părintesc, însă, rămâne același pentru toți și pentru fiecare: Să ne rugăm pentru pacea lumii, pentru bunăstarea sfintelor lui Dumnezeu Biserici!

Cu mâhnire în suflet, mă adresez celor care s-au abătut și au căzut din ascultarea Bisericii, amintindu-le cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă evanghelie, care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.” Și iarăși „vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli. Depărtați-vă de ei!”, a transmis conducătorul Mitropoliei Moldovei.

Mitropolitul a felicitat credincioșii ortodocși cu prilejul sfintelor sărbători de iarnă: Nașterea Domnului, Anul Nou și Boboteaza: „Vă urez pace și sănătate, sporirea dreptei credințe, a dragostei celei sfinte și a trăirii Adevărului, Care este Hristos!”.

Menționăm că în ultima perioadă tot mai multe parohii părăsesc Mitropolia Moldovei subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova și aderă la Mitropolia Basarabiei subordonată canonic Patriarhiei Române.  De la începutul agresiunii Rusiei în Ucraina peste 60 de preoți ai Mitropoliei Moldovei au trecut la cea a Basarabiei.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.