VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Charles Michel va candida la alegerile parlamentare și va părăsi postul actual în iulie. Orban ar putea deveni președinte al CE

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că intenționează să candideze la alegerile pentru Parlamentul European din iunie şi îşi va părăsi postul cel mai târziu la jumătatea lui iulie dacă va fi ales, a declarat el într-un interviu pentru ziarul belgian De Standaard, publicat sâmbătă.

„Am decis să candidez la alegerile europene din 2024”, a spus Charles Michel, potrivit Reuters, citat de Agerpres. „Dacă voi fi ales, îmi voi ocupa locul. Consiliul European poate anticipa şi numi un succesor până la sfârşitul lui iunie, începutul lui iulie”, a declarat el.

Politico scrie că Michel intenționează să-și ocupe locul în Parlamentul European la jumătatea lunii iulie dacă va fi ales, ceea ce înseamnă că liderii UE vor trebui să convină rapid asupra unui succesor pentru postul vacant în Consiliu. În caz contrar, prim-ministrul ungar Viktor Orbán, a cărui țară va prelua președinția rotativă a Consiliului UE în iulie, ar putea conduce până în decembrie Consiliului European.

Este pentru prima dată când un președinte în exercițiu al Consiliului va fi candidat la alegerile parlamentare europene. Deși decizia lui Michel este din punct de vedere legală, ea generează o presiune suplimentară asupra liderilor europeni, deoarece aceștia vor trebui să ajungă la un acord asupra succesorului său într-un interval de timp mai scurt decât de obicei.

Charles Michel, 48 de ani, este un fost prim-ministru belgian şi este preşedintele Consiliului European, grupul de lideri din cele 27 de state membre UE, de la sfârşitul anului 2019.

El va deschide lista partidului său belgian de centru-dreapta, Mouvement Reformateur, a spus De Standaard. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.