VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Sturza: Plecarea lui Andrei Spînu înseamnă 80% remaniere guvernamentală

Plecarea lui Andrei Spînu de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale înseamnă 80% remaniere guvernamentală. Această opinie a fost exprimată de ex-premierul R. Moldova, Ion Sturza, în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

”Nu este un secret că discuțiile privind demisia Guvernului Gavrilița în interiorul partidului de guvernare au început încă în vara anului trecut, decizie care nu a fost implementată rapid. A fost nevoie de o perioadă de tranziție, de convingere reciprocă și alte abordări. 80% din Guvernul R. Moldova era Andrei Spînu și plecarea sa înseamnă că 80% din Guvern se schimbă”, a declarat Ion Sturza.

Cât despre ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, despre care se vehiculează că nu va fi în Guvernul Recean, ex-premierul Sturza spune că ”lipsa de cunoștințe mai profunde în sistem nu i-au permis să ducă reforma Justiției până la capăt”.

”Sergiu Litvinenco este un băiat extraordinar ca om, poate lipsa de experiență de viață, lipsa de cunoștințe mai profunde în sistem nu i-au permis să ducă reforma până la capăt. Un om care cunoaște foarte bine securitatea statului, care a condus un sistem foarte complicat va putea să organizeze această interacțiune dintre Guvern și instituțiile de forță ca să nu mai fie întrebări dacă este capabilă R. Moldova să-și gestioneze pe plan intern problemele de securitate”, a mai opiniat Spînu.

Ex-premierul a mai subliniat că e nevoie ca Guvernul să se implice mai mult de reforma din domeniul Justiției.

Amintim că președinta Maia Sandu a semnat astăzi, 13 februarie decretul prin care Andrei Spînu este numit în funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, începând cu data de 14 februarie 2023. 

După anunțul Președinției privind numirea sa într-o altă funcție, Andrei Spînu, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de rămas bun, însoțit de o poză cu echipa de la ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.