VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Dosca a obținut al șaptelea titlu de campion mondial la jocul de dame

Marele maestru internațional Ion Dosca a obținut al șaptelea titlul de campion mondial la jocul de dame. Ieri, în meciul decisiv pentru titlu de campion mondial la jocul de dame 64 între seniori în programul blitz, pământeanul nostru l-a învins pe campionul Israelului Iurii Chirilov, transmite IPN.

Elena Tkacheko, antrenoarea și soția lui Ion Dosca, a declarat pentru IPN că pregătirile pentru campionatul mondial care are loc în localitatea Kranevo, Bulgaria, în perioada 22-29 august, au decurs cu succes. Astăzi, încep competițiile în programul clasic, la care campionul moldovean de asemenea participă.

O lună mai devreme, Ion Dosca a biruit în campionatul Estoniei. .

Acesta este al șaptelea titlu de campion mondial pentru Ion Dosca, alături de alte trei de campion european.

Ion Dosca este considerat cel mai galonat jucător moldovean. Este deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000) și de 19 ori campion al Moldovei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.