VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Chicu, despre împrumutul de un miliard și 50 de milioane de lei pentru Moldovagaz: Dobânda o vom plăti noi, consumatorii!

Ex-premierul Ion Chicu a venit cu o reacție după ce autoritățile au anunțat că SA „Energocom” va acorda un împrumut în sumă de un miliard 50 de milioane de lei SA „Moldovagaz”.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Chicu, subliniază că dobânda împrumutului va fi achitată de cetățeni.

Comorașul, adică borsetka Maiei Sandu, pre nume Spânu, în perioada 28 august – 20 octombrie 2022, a luat din bugetul de stat pentru a-i plăti lui Miller pentru gaz, exact 2,083 miliarde lei. Din această sumă, 1,033 miliarde lei i-a folosit pentru a procura de la Moldovagaz 30 mln. m.c. pentru „crearea rezervelor”. Adică a plătit din buget câte 34,4 lei pentru fiecare m.c. , la care vor adăuga alți 29,27 lei, pe care îi vom plăti noi, atunci când vom primi factura.

Ceilalți 1 miliard și 50 mln. din suma de 2,083 mlrd., îi ia mâine dimineața din buget pentru a „credita” Moldovagaz sub 21,5%. Evident, această dobândă o vom plăti tot noi, consumatorii.
Toți acești bani, Spânu i-a luat din buget, ca să achite parțial consumul de gaz pe lunile calde (august-octombrie). Când ne gândim că și noi, consumatorii am plătit minim vreo 1,5 mlrd. lei furnizorului în această perioadă, ne dăm seama pe cine a „dominat” borsetca Maiei la negocierile cu Miller – pe noi, pe întreaga Moldovă. Ce va fi în lunile reci ale anului, dacă pentru august- septembrie ni s-au luat așa bani, nu e greu de imaginat
”, a comentat Ion Chicu.

Citește și: Dodon critică dur împrumutul de un miliard și 50 de milioane de lei pentru Moldovagaz: Neprofesionalism și combinații dubioase

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.