VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Cebanu, consilier din municipiul Chișinău: Reforma teritorială administrativă este necesară

Consilierul muncipal, Ion Cebanu, este de părere că din cauza lipsei de bani, primăriile din Republica Moldova nu se pot dezvolta. Potrivit lui este necesară reforma teritorială administrativă. Declarații în acest sens au fost făcute la emisunea “Puncte de reflecție”, de la Vocea Basarabiei.

“Reforma teritoriala administrativa este necesara. Noi ne sufocam, nu avem bani să ne întreținem. Gândiți-vă că sunt primării care practic sunt la mana Consiuliului raional, care la rândul lui cere bani de nivelul central, care are un buget de 50 mii de euro. În așa condiții, nu putem vorbi despre dezvoltarea unei localități”, a spus Ion Cebanu, la Vocea Basarabiei.

Anterior, președinta Maia Sandu într-un interviu pentru Nordnews a declarat că, reforma administrației publice nu va presupune o renunțare la împărțirea teritorial-administrativă a țării în raioane, ci la o redirecționare a prerogativelor consiliilor raionale către primării.

În Republica Moldova sunt 890 de primării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.