VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ion Ceban, acuzat de PAS că utilizează bani publici pentru reclamă politică. Edilul: Consilierii PAS au ieșit din hibernare și vin cu acuzații nefondate

Aleșii PAS din Consiliul municipal Chișinău îl acuză pe primarul Capitalei, Ion Ceban, că utilizează bani publici pentru promovarea propriei imagini politice. Suma pentru acest an ar fi de 26 de milioane de lei. În replică, edilul Capitalei susține că reprezentanții PAS ar trebui să ia exemplu de la echipa primăriei despre cum trebuie realizate proiectele în țară și să nu stea în hibernare.  

Consilierii municipali, Roman Cojuhari și Dumitru Ivanov, au declarat că vor sesiza structurile statului, inclusiv Inspecția Financiară și CNA, care să investigheze legalitatea folosirii banilor publici în scopuri de promovare a primarului Ion Ceban.

”Dacă facem un calcul, în 2023 cifra care se planifică pentru PR-ul lui Ion Ceban se ridică la peste 26 de milioane de lei. Sunt planificate evenimente de promovare, concerte, forumuri. Solicităm autosesizarea instituțiilor abilitate referitor la risipirea banilor publici, în special în scopuri politice”, a declarat consilierul PAS, Roman Cojuhari.

Aleșii PAS susțin că tot din bani municipali, în luna mai, primarul Ion Ceban va organiza un forum social, care indirect ar fi o platformă de promovare a edilului pentru care se vor cheltui patru milioane de lei.  

”În mai, Ion Ceban va plăti aproximativ 4 milioane de lei pentru organizarea unui forum social, un eveniment luxos. Cu acești bani s-ar fi putut repara cel puțin trei grădinițe. Primarul face evenimente scumpe și contracte de achiziții cu companii ai căror fondatori sunt oameni cu un trecut dubios. Ai impresia că se organizează un Eurovision electoral. Printre servicii se numără filmări, transmisiuni live, amenajarea sălilor, pauze de masă, materiale publicate, emisiuni TV etc. Este imoral să organizezi astfel de evenimente”, a declarat consilierul Dumitru Ivanov.

În replică, primarul Capitalei, Ion Ceban, i-a numit ”trepăduși” pe aleșii PAS, care nu știu decât să vină cu acuzații nefondate.

”De dimineață am văzut iarăși scoși din hibernare niște consilieri municipali de la PAS să facă acuzații. Nu mai avem televiziuni care să se bucure de lucruri constructive, care trebuie să existe. Toți arată ”pârțuri” ale PAS-ului. Sunt niște ”trepăduși” care nu au de lucru. Îi chem să vină să muncească, șantiere sunt multe”, a declarat edilul.

Amintim că, astăzi, consilierii municipali s-au întrunit într-o ședință extraordinară, după o pauză de aproape trei luni.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.