VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

„Codul galben de alertă teroristă” din regiunea transnistreană, prelungit

Administrația de la Tiraspol nu renunță la codul galben de alertă de securitate din regiune. Acesta a fost prelungit din nou cu încă 60 de zile și va fi în vigoare până pe 19 mai.

Decizia a fost semnată de către așa-numitul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski și va intra în vigoare începând cu 20 martie.

După o serie de explozii care au avut loc în regiune la sfârșitul lunii aprilie anul trecut, Tiraspolul  a declarat cod roșu de alertă, iar peste o lună gradul de alertă a fost coborât la galben, de atunci fiind prelungit neîntrerupt.

Printre măsurile dispuse figurează obligarea înregistrării cetățenilor la deplasarea prin așa-numitele puncte de trecere ale Tiraspolului, sporirea controlului mijloacelor de transport ce intră sau ies din regiune, inclusiv a celor aflate în gările și stațiile feroviare din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Ultima prelungire a „codului galben de alertă teroristă” a avut loc pe 17 ianuarie 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.