VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Ceban acuză guvernarea că falimentează primăriile: Ieșiți din cabinete!

Edilul Capitalei, Ion Ceban, acuză guvernarea PAS că falimentează primăriile din țară.

Acesta se arată indignat de faptul că salariile angajaților primăriilor din țară urmează să fie majorate din sursele proprii.

”Suntem martorii unui declin și faliment pentru primăriile din țară provocate de atitudinea actualei guvernări. Conducerea țării tare mult s-a gândit și, în loc să vină cu acțiuni concrete de descentralizare a autorității publice locale și să implementeze măcar 5 procente din ce am tot solicitat cu mulți alți primari în ultima perioadă, guvernarea va implementa exact 5,5 procente pentru majorarea salariilor angajaților APL.

Culmea tâmpeniei care poate exista este că tot noi, primăriile, trebuie să majorăm, din sursele noastre, salariile angajaților, surse care, precizez, nu au fost bugetate”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Primarul îndeamnă oficialii să iasă din cabinete și să vadă care e situația reală în primăriile din țară. Totodată acesta anunță că o grădiniță din Ialoveni riscă să fie închisă deoarece nu mai sunt bani pentru a achita salariile educatorilor.

”Vreau să aduc în evidență mai multe aspecte. Pe umerii primăriilor sunt criza refugiaților și criza energetică. Unele primării deja au rămas fără bani pentru salarizarea în școli și grădinițe și au achitat gazul iarna trecută. Ieșiți din cabinete, așa o situație este în Ialoveni, unde grădinița riscă să fie închisă, deoarece nu mai sunt bani pentru a achita salariile educatorilor.

Criza lemnelor, la fel, ați lăsat-o pe umerii primăriilor. Voi știți că lemne nu sunt, dar i-ați îndemnat pe oameni să se înscrie la rând la primării pentru a avea niște facilități neclare pentru lemne. Oamenii vin, se înscriu și cer de la primari și, culmea, ei întreabă când primarii le vor da lemne.

Iată pe lângă asta ați mai pus primarii să majoreze salariile cu 5 procente a angajaților. Stimați primari din toată țara, indiferent de ce culoare politică sunteți, dezmățul din ultima perioadă ne unește și comunicăm cu mulți dintre dumneavoastră, trebuie să facem ceva, repetat să ne ducem și să cerem, să acționăm pentru oamenii noștri. Mai mare bătaie de joc nu am văzut.

Cel mai grav este că pleacă lumea și vom pierde oamenii. Cei care au spus că aduc diaspora acasă, acum îi alungă din țară pe cei care au mai rămas”, a scris Ceban.

Deocamdată actuala guvernare nu a comentat acuzațiile lansate de Ion Ceban.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.