VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Iohannis, mesaj de susținere pentru R. Moldova de la tribuna Parlamentului European: Extinderea reprezintă o victorie pentru UE

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de susținere pentru R. Moldova și Ucraina de la tribuna Parlamentului European. Într-un discurs de 20 de minute, rostit în fața europarlamentarilor, reuniți la Strasbourg, liderul de la Cotroceni și-a reiterat sprijinul pentru Moldova și Ucraina, proaspete candidate la aderare, afectate cel mai mult de criza regională.

„Extinderea familiei europene prin acceptarea de noi membri nu va face decât să consolideze Uniunea. Deciziile istorice luate la Consiliul European din decembrie anul trecut cu privire la Republica Moldova și Ucraina, precum și cu privire la Bosnia și Herțegovina și Georgia, reprezintă o victorie pentru întreaga Uniune Europeană. Acest Parlament a sprijinit puternic acest obiectiv și vă mulțumesc pentru asta. România – și eu personal – l-am susținut și l-am promovat intens”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Digi24.

Președintele României a mai declarat că este convins că, într-o perioadă dificilă, UE reușește să consolidează relevanța geopolitică și creează oportunități atât pentru statele membre, cât și pentru țările candidate.

„Extinderea reprezintă o parte esențială a răspunsului nostru strategic la evoluțiile geopolitice și o investiție cheie într-o pace durabilă, în stabilitate și în democrație în Vecinătatea noastră. În același timp, Uniunea Europeană trebuie să își asume un rol principal la nivel mondial în menținerea ordinii internaționale, ca o precondiție pentru păstrarea modului nostru de viață și a valorilor noastre. Ponderea economică a Uniunii Europene trebuie să fie reflectată de rolul său politic la nivel internațional. Doresc să îmi exprim aprecierea pentru atașamentul puternic pe care acest For l-a avut mereu față de valorile fundamentale. Dar trebuie să fim conștienți cu privire la euroscepticismul în creștere. Adepții săi pot ridica probleme care sunt în parte reale, dar dau soluții greșite și periculoase care ar putea arunca în criză societățile noastre. Prin urmare, este de datoria noastră comună să fim sinceri în comunicarea cu cetățenii europeni”, a mai adăugat liderul de la Cotroceni.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.