VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Întreprinderile municipale de transport preconizează să achiziționeze unități de transport noi și rulate

În primele 9 luni ale anului curent, cele două întreprinderi municipale de transport public: Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” au înregistrat venituri mai mari față de perioada similară a anului trecut, în contextul majorării numărului de unități care circulă pe rute, informează primăria Municipiului Chișinău. Datorită acestor rezultate, ambele întreprinderi preconizează să achiziționeze în perioada curentă unități de transport noi și rulate, pentru a spori în continuare calitatea serviciilor prestate.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, de către conducători celor două întreprinderi municipale de transport.

Directorul RTEC, Dorin Ciornîi, a informat că veniturile întreprinderii pe 9 luni ale anului curent sunt de 184,5 milioane lei, cu cca 50 milioane mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, veniturile din comercializarea abonamentelor au constituit 33,3 milioane de lei, cu 20 de milioane de lei mai mult față de anul 2021. Din 1 aprilie au fost majorate salariile angajaților cu cca 17% și au fost acordate tichete de masă în valoare de 50 lei pe zi.

Autoritățile municipale informează că RTEC a semnat contract cu o companie de transport din Elveția, pentru achiziționarea a 10 troleibuze articulate „Solaris”. Termenul de livrare al unităților este: decembrie 2022 – ianuarie 2023. De asemenea, a fost semnat un contract cu o companie din Salzburg, Austria, pentru achiziționarea a 3 troleibuze articulate Van HOOL. Mai mult, RTEC preconizează să participe la licitația din Letonia, Riga (octombrie 2022), pentru achiziționarea a 25 de unități clasice și 18 articulate, în valoare estimativă de 25 milioane lei.

La rândul său, Vitalie, Copaci, vicedirector al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a informat că veniturile PUA pentru 9 luni ale anului 2022 au constituit 36,6 milioane lei, în creștere cu 76% față de anul trecut. Din luna august 2022, angajații PUA beneficiază de sporuri la salariu, în mărime de 15%, iar din luna iulie, sunt acordate tichete de masă în valoare de 50 lei tuturor angajaților întreprinderii.

ÎM „Parcul Urban de Autobuze” a planificat pentru perioada următoare achiziționarea a 16 unități rulate, Solaris, de 18 m. Conform contractului, livrarea autobuzelor va fi până la sfârșitul lunii octombrie, curent.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat celor 2 manageri de întreprinderi să urgenteze implementarea sistemelor GPS în troleibuze și autobuze, pentru ca cetățenii să poată urmări online, în timp real, circulația transportului public pe rute. Edilul a fixat și un termen-limită: 15 noiembrie pentru integrarea datelor GPS.

Potrivit Primăriei, în prezent, pe rutele municipale circulă zilnic 332 de troleibuze și 127 de autobuze.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.