VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Intoxicație într-o familie din orașul Codru provocată de un termogenerator

Doi adulți și copii acestora au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon din cauza utilizării necorespunzătoare a unui termogenerator pe gaz. Cazul, care a avut loc în orașul Codru din municipiul Chișinău, a fost recepționat de angajații IGSU, care au ajuns la locuința familiei împreună cu un echipaj de medici.

Specialiștii au stabilit că au fost intoxicați cu monoxid de carbon un bărbat, în vârstă de 38 de ani, soția acestuia, de 32 de ani, și doi minori, de 10 și 5 ani. În urma cercetărilor, s-a constatat că incidentul s-ar fi produs în urma utilizării necorespunzătoare a instalației conectate la rețeaua de gaz și lipsa unui canal de ventilare în încăpere. Persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri de rigoare. La moment starea acestora este satisfăcătoare.

În acest context, IGSU atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit. Pompierii îndeamnă oamenii să nu obtureze canalele de ventilare și să le curețe periodic, dar și să aerisească bine încăperile, unde are loc arderea. Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea centralelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.