VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

/INTERVIU/Nicolae Timco, antreprenor: „Cu Rusia trebuie să fim foarte atenți, cu cât mai departe vom fi de ea, cu atât mai bine. Să-și trăiască ei viața lor și noi pe a noastră”

Cu banii câștigați peste hotare, împreună cu alte două persoane din diaspora, au pus pe picioare o afacere, au construit o crescătorie de iepuri în comuna Chetrosu, raionul Drochia. Antreprenorii cresc iepuri din anul 2013, iar carnea este vândută doar pe piața internă, prin intermediul rețelelor de supermarketuri din Chișinău.

Nicolae Timco, co-proprietarul fermei, spune că în mediul rural lipsește forța de muncă. La mare căutare sunt veterinarii, care le pot fi de un real folos în tratarea iepurilor.

Vocea Basarabiei: „Mulți cresc iepuri, bovine, porcine și le vând nu neapărat ținând cont de regulile statului….”

Nicolae Timco: „Trebuie oprită contrabanda nu doar declarativ, până la acest război multe produse intrau prin Transnistria. Încă se mai aduc animale în mașină pentru creșterea acasă. Noi, de exemplu, avem toate autorizațiile de la ANSA. Când omul taie animalul acasă, cum poate el să-ți garanteze că nu va fi infectat sau că va fi carnea bună pentru consum?”

Întrebat de Vocea Basarabiei despre problema corupției și a contrabandei care s-a înrădăcinat în țară de mai bine de trei decenii, agentul economic Nicolae Timco a declarat că schimbarea începe de la noi.

Nicolae Timco:„Hai să nu ne întovărășim cu cineva împotriva altcuiva, dar să încercăm să ne împrietenim cu cineva pentru a ridica nivelul de trai în țară.
Eu, de când m-am întors de la Moscova, nu am dat nici un leu mită nimănui. Dacă am încălcat legea, este protocol, achit amendă. Corupția începe de la noi”, spune Nicolae Timco, antreprenor, producător de carne din Drochia.

În același timp, producătorul de carne din Drochia spune că experiența sa de peste 12 ani lucrați în Rusia l-au făcut să înțeleagă că nu împărtășește valori comune cu țara dată.

Nicolae Timco: „Cu Rusia trebuie să fim foarte atenți, cu cât mai departe vom fi de aceasta, cu atât mai bine ne va fi. Să-și trăiască ei viața lor și noi pe a nostră. Trebuie să ne dezlipim de aceste valori, trebuie să înțelegem unde trebuie să mergem. Eu am trăit 12 ani în Rusia, a trebuit să fac bani și am luat drumul diasporei, eu am văzut aceste valori. La un pahar de vorbă cu niște prieteni, am decis să revenim acasă și cu banii adunați de peste hotare să creăm o afacere acasă”.

Urmăriți la orele 21:00 emisiunea PUNCTE DE REFLECȚIE cu Valentina Ursu, în care Nicolae Timco va vorbi despre schimbările în mediul de afaceri după trei decenii de independență a Republicii Moldova, despre viața în diasporă și revenirea acasă, dar și despre planurile de a extinde afacerea pe care o are în domeniul producerii de carne în Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.