VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Guvernul cere intensificarea controalelor calității produselor agricole

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi prim-ministrul, Natalia Gavriliță a solicitat directorului general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Radu Musteață să intesifice controalele calității produselor agricole și să identifice noi piețe de desfacere.

„Noi acum am deschis semnificativ piața Uniunii Europene și trebuie să ne preocupăm de calitatea produselor noastre și de menținerea piețelor pe care le avem. Cum e posibil ca fructele și legumele din raionul Criuleni să aibă insecte dăunătoare, iar cele din raionul Dubăsari să fie fără probleme?”, l-a întrebat Natalia Gavriliță pe directorul general ANSA.

Iurie Musteață i-a informat pe membrii Guvernului că până la momentul actual ANSA nu am primit nicio notă oficială din partea colegilor autorității competente din Federația Rusă.

Amintim că pe 9 august agenția rusă fitosanitară Rosselhoznadzor a anunțat că este nevoită să impună restricțiile privind importurile de produse agricole din Moldova „din cauza detectării repetate în produsele moldovenești a unor obiecte periculoase supuse carantinării”.

De la începutul anului, Republica Moldova a exportat în Rusia 168.000 de tone de produse agricole, în principal mere, prune, struguri și cireșe. Rusia s-a folosit de mai multe ori până acum, în disputele comerciale cu alte țări, de impunerea interdicțiilor privind importurile de alimente.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.