VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Instruirea pedagogilor în reabilitarea copiilor cu deficiențe de auz, pe agenda Comisiei protecție socială, sănătate și familie 

Problema insuficienței specialiștilor în domeniul reabilitării și asistenței copiilor cu deficiență de auz care sunt protejați cu aparat auditiv sau implant cohlear, a fost subiectul de bază discutat la ședința grupului de lucru privind reabilitarea copiilor cu deficiențe de auz, organizată de Comisia protecție socială, sănătate și familie.

„S-a vorbit despre necesitatea dezvoltării competențelor profesionale ale specialiștilor din toată țara în procesul de susținere psihopedagogică a copiilor cu deficiente de auz, la toate etapele: screeningul, depistarea, diagnosticul, intervenția timpurie. În acest sens, împreună cu partenerii de dezvoltare, urmează a fi identificată posibilitatea desfășurării unor cursuri de formare a specialiștilor, astfel încât în fiecare raion să existe cel puțin un logoped bine instruit în domeniul respectiv”, se menționează într-un comunicat emis de Parlament. 

Totodată, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a evidențiat problema suportului pentru părinți, inclusiv de instruire, în îngrijirea și reabilitarea copiilor cu implant cohlear. Membrii grupului de lucru vor examina oportunitatea creării unei asociații de părinți ai acestor copii.

În încheiere s-a convenit convocarea grupului de lucru, săptămâna viitoare, pentru a dezbate aspectul privind curriculumul adaptat pentru copii cu deficiențe auditive.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.