Problema insuficienței specialiștilor în domeniul reabilitării și asistenței copiilor cu deficiență de auz care sunt protejați cu aparat auditiv sau implant cohlear, a fost subiectul de bază discutat la ședința grupului de lucru privind reabilitarea copiilor cu deficiențe de auz, organizată de Comisia protecție socială, sănătate și familie.
„S-a vorbit despre necesitatea dezvoltării competențelor profesionale ale specialiștilor din toată țara în procesul de susținere psihopedagogică a copiilor cu deficiente de auz, la toate etapele: screeningul, depistarea, diagnosticul, intervenția timpurie. În acest sens, împreună cu partenerii de dezvoltare, urmează a fi identificată posibilitatea desfășurării unor cursuri de formare a specialiștilor, astfel încât în fiecare raion să existe cel puțin un logoped bine instruit în domeniul respectiv”, se menționează într-un comunicat emis de Parlament.
Totodată, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, a evidențiat problema suportului pentru părinți, inclusiv de instruire, în îngrijirea și reabilitarea copiilor cu implant cohlear. Membrii grupului de lucru vor examina oportunitatea creării unei asociații de părinți ai acestor copii.
În încheiere s-a convenit convocarea grupului de lucru, săptămâna viitoare, pentru a dezbate aspectul privind curriculumul adaptat pentru copii cu deficiențe auditive.