VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

INSP: 28 de șoferi depistati beți la volan. Ce încălcări au mai comis conducătorii auto în weekend

Peste 2600 de încălcări ale regulamentului circulației rutiere au fost depistate în weekend de către polițiști. Cele mai multe amenzi au fost aplicate vitezomanilor, anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP).

Potrivit ofițerilor INSP, 28 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport pentru că se aflau în stare de ebrietate, 16 dintre ei în stare de ebrietate avansată. Totodată, 650 de șoferi au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză.

De asemenea, 500 de conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră iar 242 de șoferi au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranţă.

Poliția mai precizează că 102 șoferi au încălcat regulile de oprire şi neacordare de prioritate, care a generat o situaţie de accident, iar peste 300 de conducători nu au acordat prioritate pietonilor sau cicliștilor.

Totodată, alți 85 de șoferi nu dețineau polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.