VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Infrastructura satelor, reabilitată în cadrul proiectelor comune ale guvernelor R. Moldova și României

Un alt sat din R. Moldova beneficiază de apeduct modern datorită investiției Guvernului de la Chișinău și a celui din România. În Poiana din raionul Șoldănești, peste 280 de gospodării vor beneficia, la propriu, de apă la robinet, după ce în localitate a fost construită o nouă rețea de apeduct, cu o lungime de 13 km, o sondă arteziană și un rezervor pentru apa potabilă.

În același timp, de apă la robinet beneficiază și patru instituții publice – gimnaziul, grădinița, oficiul medicilor de familie, primăria și trei agenți economici.

Valoarea proiectului este de 10,4 mil. de lei, din care 5,7 mil. lei au fost alocate de Guvernul R. Moldova, iar 4,4 mil. lei – de Guvernul României. Contribuția administrației locale a fost de 278 mii de lei.

Aprovizionarea cu apă a localității a fost mulți ani o problemă pentru săteni, mai cu seamă în ultimii ani, când, din cauza secării majorității fântânilor din sat, oamenii trebuiau să meargă după apă la distanțe mult mari.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.