VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Informații contradictorii privind presupusa doborâre de către Ucraina a unei rachete hipersonice rusești Kinjal, pe cerul Kievului

Ucraina ar fi doborât pentru prima dată o rachetă hipersonică rusă pe cerul Kievului, relatează Sky News, citând presa ucraineană.

În timp ce personalități, inclusiv fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Volodimir Zelenski, Iuliia Mendel, au postat rapoarte potrivit cărora Ucraina a doborât o rachetă hipersonică rusă, au apărut ulterior afirmații contradictorii, notează Sky News.

Postul de știri ucrainean Suspilne îl citează pe purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale țării, Iuriy Ignat, care a respins informațiile.

O postare ulterioară pe canalul oficial Telegram al Forțelor Aeriene ucrainene a afirmat că nu va oferi niciun comentariu astăzi și a precizat că Defense Express (care a publicat inițial informațiile) și administrația militară a orașului Kiev ar trebui contactate pentru „informații suplimentare actualizate, operaționale și fiabile pe care inamicul le va folosi în războiul împotriva Ucrainei”.

Portalul de știri ucrainean Defence Express a precizat că a primit fotografii ale resturilor unei rachete Kh-47 Kinjal care a fost lansată spre Kiev joi dimineață devreme.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.